Välkommen till vår blogg!

Spegeln är en del av Hagagymnasiets Individuella Alternativ. Vi erbjuder v
ägledning i både livet och skolan.

torsdag 18 januari 2018

HUSMÖTE 18 januari 2018

Husmöte 180118


  • Förra protokollet: Klart.
  • Kisa: Förra mötet frågade vi om något hade intresse att åka dit, då var det några som ville. Vi visade även ett klipp om Kisa. Kenneth och Matts pratar man med om man vill åka till Kisa eller har några frågor om det. Det kommer inte kosta eleverna någonting, vi bjuder på mat och utrustning.
  • Boda Borg: Förra gången pratade vi om Boda Borg som ligger i Oxelösund, vi har nu planerat en resa. Det är frivilligt att åka, så vi kommer kolla med alla eleverna om dom vill följa med. Man åker dit på morgonen efter frukost, vi planerar grupper där och sen kör vi. Sen äter vi lunch och fortsätter lite efter och sedan åker hem. Det finns 3 olika rum, använda din hjärna, fysiskt och en är lite båda och. Minst 4 elever som vill följa med. Prata med Pernilla och Jessica om det.
  • Tema: Idag har vi sista tema-dagen med ekonomi. Så personalen har gjort ett litet häfte med alla våra lägenheter som vi har jobbat hårt med. Vi börjar även ett nytt tema nästa vecka som är: sinnen. Kjell, Jessica, Pernilla, Kenneth är dom som tar hand om det. Kolla lite filmer, göra lite experiment och åka härifrån lite och hitta på saker.
  • Måndag eftermiddagar: I måndags spelade vi pingis och gym, nästa vecka kommer vi också att spela pingis/gym. Vecka 5 så vill vi göra något annat, så vi är öppen för förslag. Det kan även vara nya grejer eller saker vi redan har gjort förut. Massage är ett förslag, skridskor och bowling. 
  • Lunch: Vi i personalen är tacksamma att så många elever vill vara med och tycker om att laga mat. Vi kan även ta emot förslag om recept.
  • Toaletter: Vi har 3 toaletter, 1 är för personal och dom 2 andra är till alla elever. Vi har även bestämt att toaletterna ska vara för alla, så vi inte har en tjejtoa eller killtoa. Vi vill även om ni stökar ner inne i toaletterna att även städa upp, men ni ska inte behöva städa upp något du inte har gjort, till exempel torka upp vatten på golvet. Du kan prata med personalen då. Lokaler: Vi hade i tisdags en person vid namn Lars och det är Matts bror. Matts och han hade pratat senare på kvällen om att Lars tyckte våra lokaler är fina. För vi är ju som en liten familj här och vi tar hand om lokalerna tillsammans. Vi vill säga att alla här gör ett bra jobb som tar hand om våra lokaler.
  • Övrigt: Stänga av ljud på lektionerna t.ex på nyheterna. För vissa personer blir störd av det. Så främst personalen, men även eleverna. Vi kan påminna varandra om det, t.ex när man går väl in på lektionen att kanske fråga sin kompis/personal om hen har stängt av ljudet på mobilen. Vi testade Saras telefon och hon hade ljudet av.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar